Τρίτη 5 Μαΐου 2009

Κήπος

Η άνοιξη θεωρείται η πιο όμορφη εποχή του χρόνου. οι παππούδες έλεγαν ότι είναι οι φουσκοδεντριές, και το χρησιμοποιούσαν και για άλλες περιπτώσεις. Είναι λοιπόν καιρός να φτιάξετε τον κήπο σας η το μπαλκόνι σας. Προϋπόθεση βέβαια να σας αρέσουν τα λουλούδια έστω και λίγο. Τα εποχιακά φυτά δίνουν χρώμα και άρωμα στο σπίτι σας και σας φτιάχνουν την διάθεση. Πηγαίνετε σε ένα μεγάλο φυτώριο ώστε να έχετε την δυνατότητα της επιλογής σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ποικιλία φυτών και χρωμάτων. Θα προσέξετε τα φυτά να μην έχουν ασθένειες. Κυρίως οι ασθένειες των φυτών προσβάλουν το κάτω μέρος των φύλων γιαυτό καλό είναι να παρατηρούμε τα φύλλα αν έχουν ζωηρό πράσινο χρώμα χωρίς κηλίδες και φυσικά να μην έχουν ασθένειες από την κάτω μεριά. Δεν θα σας αναφέρω τις ασθένειες για να μη σας κουράσω. Τώρα βέβαια αν έχετε δυο γλαστρούλες δεν θα πάτε σε μεγάλο φυτώριο και μια λαϊκή κάνει την δουλεία της. Πανσέδες, πετούνιες, βιολέτες, γεράνια, πελαργόνια, σκυλάκια, καπουτσίνοι, γαριφαλιές, είναι μερικά από τα φυτά που μπορείτε να βάλετε. Υπάρχουν εκατοντάδες ωραία φυτά και θα μπορούσα να γράφω ώρες. Αφήνω την φαντασία σας και το γούστο σας να μεγαλουργήσουν. Ότι θέλετε μπορείτε να με ρωτήσετε και φυσικά να μας στείλετε τις φωτογραφίες από το δικό σας κήπο η μπαλκόνι.

3 σχόλια:

  1. Καλημέρα! Συγχαρητήρια για τον υπέροχο κήπο σου. Ξέρω καλά το πόσο ειδικός είσαι σε θέματα κηπουρικής - και όχι μόνο - οπότε όταν αξιωθώ να φτιάξω και γω ένα "δείγμα κήπου" θα σε συμβουλευτώ σίγουρα. Μπράβο σου :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συνάδελφε... έχω θέμα για σένα στο blog μου - ως ειδικός στη Eurovision που είσαι - και αναμένω τη συμμετοχή σου στα σχόλια, ε;
    Πέρνα να σε τρατάρουμε και κάτι, για να κάνεις το PR σου, ντε! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έρχομαι από της Matriga, και πριν διαβάσω τη μισή ανάρτηση, έτρεξα να εγγραφώ παρακολουθητής, διότι σκοπεύω να σου γίνω τσιμπούρι με τις απορίες και τις ερωτήσεις μου!
    Δεν θα θυμώνεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή